dobbelkamp - Kjære deg

Kjære deg

Når dere leser dette, vil jeg at dere skal tenke.

Hvordan er det egentlig å leve i en kropp med sykdom, som herjer og er sterk? Hvordan er hverdagen og kampen? Jeg kjemper og sloss hver dag. Hver eneste bidige dag. Da jeg fikk beskjed fra legen om at jeg måtte gå opp i vekt og snu mot riktig vei, føltes det ut som om verden skulle rase sammen for meg. Jeg kunne ikke tenke meg hvordan det ville være, om kroppen skulle forandres bevisst eller at vekten skulle øke. Jeg forstod det ikke, tok det ikke en gang seriøst. Helt til den dagen legen kom med setningen. "Du kommer til å dø".

Jeg stoppet å le. Ansiktet mitt ble bleikt og jeg kjempe klumpen i magen. "Dø?", svarte jeg med et stort spørsmålstegn. Jeg hadde aldri trodd det skulle gå så langt, det kom jo selvfølgelig ikke til å skje meg? Det er slik vi mennesker tenker. Alt for ofte. Plutselig skjer det noe i livet som helt brått forandrer alt. Jeg bestemte meg for å gradvis spise mer og øke kaloriinntaket. Jeg gråt hver kveld og hadde mye vondt i kroppen. Det var ofte en tur innom legevakten når smertene tok overhånd og jeg ikke klarte å sove det bort.

Det tok fra meg gnisten. Vektøkning reddet livet mitt. Vekten jeg hadde der og da, var ikke sunn i det hele tatt. Det var ikke noe godt for kroppen. Selv om det er veldig mange som tenker jeg er frisk, har jeg veldig langt igjen å gå. Men, jeg er på riktig vei. Jeg vet hva det krever, det er en kamp hver eneste dag. Likevel er det godt å våkne i sin egen seng, uten å måtte være på sykehuset med intravenøst og ha noen rutine på mediner og slike ting som må følges opp. Noen ganger, kunne jeg bare ønske dette var et mareritt.

Et mareritt jeg snart kom til å våkne opp fra.

"Det er jo bare til å spise". Hadde det vært så enkelt som å bare spise, ville det ikke vært noen problem. Så mange som sliter med spiseforstyrrelser den dag i dag, ville ikke hatt sykdommen eller diagnosen på papirene. Men, slik er jo det ikke. Det er en kamp. En daglig kamp. For å holde den i sjakk, handler det om å gjøre friske og sunne handlinger. Hver eneste dag. Selv om det er vanskelig å se på et gjennomført måltid som en seier, er det likevel noe stort. Det gir meg bare ikke den gleden enda, som jeg drømmer om.

Jeg vil ikke være så trist, sint, nedfor, sliten, utmattet eller så redd. Selv om jeg innerst inne vet det ikke vil bli like vondt for alltid og resten av livet ut, er det vanskelig. Det kommer oppturer og nedturer, gode og dårlige dager - om vi så liker det eller ei. Det er en del av livet. En del av det å være menneske. Om det var noe jeg kunne gjøre om igjen og på nytt, så ville det vært mye. Selv om jeg har lært mye om livet fra anoreksien, er ikke dette noe godt liv jeg unner noen som helst person. Ikke en gang min verste fiende. Tenk dere om, ikke la dere bli presset. Dere vil ikke møte depresjon, angst eller andre problemer, det er så vanskelig å bli fri fra det. Dere vil vel ikke gjøre dette mot dere selv? Ødelegge tarmene, magesekken, spiserøret og la det gå så hardt utover kroppen? Jeg skal fortelle dere èn ting: hver dag angrer jeg meg i hjel. Jeg hadde gjort alt for å bare forandre og gå tilbake i tid, bare jeg nå tenker over hva dette har ødelagt for meg og kroppen min. Det er ikke noe godt liv i det hele tatt, å kjempe imot sykdom. Aldri.

Kjære dere, gjør meg en tjeneste. Prøv å vær glad for den dere er, uansett. Utseende teller ikke, det er den du er.


  11 kommentarer på "Kjære deg"

Marita
Utrolig bra skrevet! Er så stolt av deg, fordi du klarer å skrive om dette og fordi du forstår at det å spise er det beste for deg, uansett hvor vanskelig det er!

<3
30.01.2013, 20:19
URL: http://latternmarita.blogg.no
Martine
Heia, heia!! Dette skal du klare <3
30.01.2013, 22:07
URL: http://www.mj95.blogg.no
Tina Ulven
Jeg får alltid like vondt av å lese disse innleggene dine. Selv om det du sier er utrolig trist, er det likevel så fantastisk vakkert. Det er bare noe du klarer å få til.
30.01.2013, 22:21
URL: http://tinaulven.blogg.no

Linda Fremstad Venthe

Du skriver så utrolig bra, så bra at jeg får frysninger og tårene triller. Det er tøft å lese dette, men samtidig litt "godt" fordi du har skjønt hva som må til for at du skal bli frisk. Det er det ikke alle med samme sykdom som gjør, og det at du har forstått det og ønsker å gjøre noe med det er jo et langt steg bare i seg selv, selvom du fortsatt har en lang vei å gå. Selvom jeg ikke kjenner deg, er du en av de sterkeste personene jeg "kjenner". Bare det at du vil dele dette med oss for at andre ikke skal havne i samme situasjon, viser hvor sterk du er og hvor bra et menneske du er. Jeg heier på deg! Du er fantastisk<3
31.01.2013, 00:12
URL: http://lindafv.blogg.no
Josefine Holter
Et veldig bra innlegg, samtidig som det er veldig sterkt. Takk for at du deler så mye. Det er ikke bare å spise.. Håper du holder motet oppe og fortsetter på veien mot friskheten :)
31.01.2013, 10:13
URL: http://josefineholter.blogg.no/
I r l i n - Bryllupsklar danser på slanker'n
bra innlegg!!
31.01.2013, 17:57
URL: http://irlins.blogg.no
♠Tuva
Utrolig nydelig og bra skrevet!! Du får meg til å tenke gjennom så mye bare ved å lese! Det du har opplevd er ikke noe man i det hele tatt skal tulle med og du er så utrolig sterk at du klarer deg gjennom dette!! Du kommer til å klare å komme deg tilbake på beina slik som du var før du falt ned i fellen, kanskje til og med bedre! En dag om gangen! Du er så sterk <3
31.01.2013, 23:56
URL: http://myrubygoodis.blogg.no
kristinehi
Du er så ufattelig sterk! Du er en ekte fighter, du er et forbilde! Stå på kjære deg, mange heier på deg!
03.02.2013, 02:02
URL: http://kristinehi.blogg.no
Saragu // kommenterer tilbake
du er sterk!
03.02.2013, 15:11
URL: http://saragu.blogg.no
Thea Andersen
dette er akuratt det jeg trengte... å få det inn! jeg har selv slitet med lite mat.. men jeg klarte å komme meg opp igjen! jeg gikk ikke så langt at jeg ble syk! men nesten.. jeg hadde en kamp hver eneste dag.. men jeg er oppe igjen!

tusen takk for dette innlegget! og stay trong <3
03.02.2013, 22:56
URL: http://lrunaway.blogg.no
kristinehi
sendte linken til dette innlegget til venninna mi for ei stund siden, det hjalp henne med å forstå at hun måtte snakke med en voksen og prøve å få ting bedre før det ble for sent! Dette innlegget her er fantastisk!
17.02.2013, 01:09
URL: http://kristinehi.blogg.no

Skriv en kommentar til dette innlegget:


//navn
//e-post
//URL
din kommentar:


lagre?

Velkommen!Jeg er en jente på 17 år som blogger om hverdagen med anoreksi. Jeg kommer til å skrive om veien tilbake igjen til å bli frisk, og om de utfordringene og den motstanden jeg vil møte på. Jeg ønsker foreløpig å være anonym, og stygge kommentarer blir slettet.

arkivet


Februar 2013
Januar 2013
Desember 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
August 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mai 2012
April 2012
Mars 2012

kategorier


Anoreksi
Blogg
Foto
Hverdag
My weekend
Oppskrifter
Spørsmål
Sykehuset
Tanker og følelser


Design:


Designet er laget av Sofie Kvelland!
hits