dobbelkamp -

Livstegn


Jeg kunne ønske jeg kunne si alt gikk bra, men da ville jeg ikke snakket sant. Nå som jeg må ta motet til meg og ta imot mer hjelp, føler jeg kampen er enda tyngre og vanskeligere. Men jeg kjemper, sloss og biter tennene sammen. Mye er bedre enn det har vært på .. år .. men det er likevel mye jeg må kjempe hardt for. Men det er verdt det, det vet jeg. Selv om det er stille fra meg for tiden, så har jeg ikke glemt dere. Hvor fantastisk dere har vært og er, ikke minst, for alle de vakre ordene dere forteller meg hver gang. Tusen hjertelig takk, dere er så god. Det har vært store forandringer i livet mitt de siste månedene, men det går greit. Nå skal jeg klare å nå til enda nyere høyder, og jeg kommer til mål til slutt. Det vet jeg bare.

Holder dere oppdatert.

Livet er verdt å kjempe for


Endelig er det sommerferie og en ny oppdatering fra meg. Jeg holder meg fremdeles i live, og jobber for livet. Hver eneste bidige dag, har jeg en hel del valg jeg er nødt til å ta. Uansett hvor tungt det er, må jeg bare komme meg gjennom det. En ting jeg har lært meg og erfart den siste tiden, må være "Det går over". For ja - det gjør det. Vekten går oppover og jeg prøver å finne en stabil vekt som samtidig er sunn og bra for meg. Etter at jeg fikk streng beskjed om at nyrene kunne svikte til slutt og at jeg kunne få beinskjørhet, forstod jeg litt mer alvor.

Nå vil jeg fly med egne vinger, ikke anorekiens. Om sommeren er det mye mat og mye press, men jeg kommer meg gjennom det og finner mine egne løsninger og veier å gå. Jeg er så glad for at jeg har den psykologen som jeg har, som hjelper meg så utrolig mye som han gjør. Det er tre uker til neste samtale, noe jeg virkelig ser frem til. Det begynner å bli lenge siden nå, og det merkes. Solen skinner i dag og jeg har vært ute på min joggetur, endelig får jeg lov til å trene også, ettersom jeg spiser og øker inntaket av kalorier og mat. Livet er verdt å kjempe for, dere.

Jeg lever


Jeg lever. Dagene er lange, men om jeg skal sammenlikne hvodan livet kjennes akkurat nå og tilbake til noen måneder, så har jeg det bedre. Fremdeles er det en kamp, men jeg har endelig sett med egne øyne nå hvor viktig mat er for både den psykiske og fysiske helsen. Jeg kjenner på det at jeg gruer meg en del til sommerferien der det blir mye fritid. Livet som jeg prøver å finne tilbake til, er veldig viktig for meg å ha i en slags balanse med mye planlegging og mye tid som går til det. For ja, uten planlegging og mål kommer jeg ingen vei.

Hvordan bloggingen blir vet jeg ikke enda, men kanskje jeg tar det opp igjen snart? det blir mye tid i sommer, så kanskje jeg begynner for fullt igjen - hvem vet. For at jeg skulle komme meg på riktig vei igjen og bestemme meg for å bli frisk og fri fra anoreksien, så måtte jeg møte døden på nært hold. Det har skremt meg, og dødsangsten tok nesten pusten av meg. Jeg forstod endelig til slutt hvor alvorlig sykdommen var, og nå har jeg i lang tid holdt meg stabil. Humøret er bedre og det er mange gode dager, endelig kan jeg leve litt igjen.

Det er mange som titter innom som sliter og er i samme situasjon, som kanskje søker råd og vet lite hva de skal gjøre. Om det er noe dere lurer på, spørsmål eller om det så er noe dere ønsker å fortelle, så er det bare til å ta kontakt - det hadde jeg satt veldig stor pris på. Skal holde dere oppdatert jeg, vakre mennesker :-) om hvordan det går videre. Jeg er kjempe redd for å falle tilbake og få et kraftig tilbakefall, og jeg vet det vil ta lang tid for kroppen å vende seg til mat og den nye hverdagen. Men, den tiden må jeg bare gi meg selv.

Mat vil alltid være litt vanskelig, men jeg ser på meg selv som frisk når jeg klarer å tenke på mat som noe bra og noe som er normalt, og jeg er på veldig god vei til det målet. Hvordan andre kan få motivasjon nok til å snu mot den rette veien, og virkelig samle mot nok til å gi slipp på en sykdom som har vært en så stor del av livet og hverdagen i så lang tid, er veldig forskjellig for person til person. Men, for meg måtte jeg virkelig forstå alvoret og kjenne det tett og nært på kroppen - jeg ville jo ikke dø så ung? Jeg ville leve.

Sommar är her nu

Sol . Blå himmel . 24 grader . Iskald pepsi max på boks . Blomsterkrans . Bier . Speilrefleks . Shorts . Sommerfeeling  = dagen i dag.

God morgen


Akkurat nå i skrivende sekund, befinner jeg meg i himmelen. I frokosthimmelen, såklart. Foran meg har jeg et stort fat med speltlomper, oppkjært melon med jordbær og blåbær, og nyter samtidig en iskald pepsi max på boks og en redbull uten sukker. Speltlompene er såklart smurt med favoritten, nemlig sukkerfritt jordbærsyltetøy - åh, kan virkelig ikke gå meg lei på dette her, dette er virkelig himmelen for meg. Men, en gang tar jo det slutt, dessverre. Jeg må bare beklage at jeg ikke har hatt energi til å blogge og for at jeg ikke har vært så aktiv her inne den sise tiden, det svever litt mellom innleggelse og at jeg får bli hjemme. Skal love dere at det er vanskelige avgjørelser å ta. Det er kanskje noe av det tøffeste valget jeg tar på lang tid.

I går var det Norges bursdag, 17.mai. Jeg hadde det kjempe bra sammen med så mange herlige mennesker på èn gang, så jeg sovnet med en gang jeg la hodet nedpå puten. Nei, anoreksien tillate meg ikke å spise så mye, men jeg spiste sånne enkle ting som var greit nok for meg. Var fornøyd med et helt hav av bær og frukt, og med xx antall pepsi max bokser som gikk med.  

Wedensday
Det er 1.mai og tiden går veldig fort, det nærmer seg sommer med stormskritt. Før vi vet ordet av det, ligger vel kanskje de aller fleste på en flytemadrass i syden en eller annen plass, og elsker livet høyere enn himmelen. Det er veldig tungt for tiden, på mange måter. Kostlisten er tøff og nærmest helt jævlig å fullføre hver eneste dag, men jeg vet jeg også ikke har noen andre valg om jeg virkelig skal gjøre meg den bjørnetjenesten for meg selv og bli frisk igjen. Det er det beste for kropp og sjel, det er ingen jeg unner her i verden å måtte slite med noe som anoreksi eller hvilken som helst spiseforstyrrelse. Fuck it, altså. Jeg bare sier det, selv om det kanskje ser superenkelt ut og kanskje latterlig, så tror jeg du ville sagt noe helt, helt annet om du gikk 1 mil med mine sko på.

Glede

Feberfri og smertefri dag, noe jeg nyter helt. I dag skinner solen, samtale med psykolog og veldig mye å se fram til i tiden foran meg. Litt senere i dag skal jeg og mams en liten tur til byen og kjøpe en del klær og ting til rommet, det blir kvalitetstid og verdens beste salat og smoothie etter noen timer med trakking. En som gleder seg? Ja. Veldig. Skal bli godt å komme seg litt ut og ta frisk luft, selv om jeg nettopp har kommet inn døra. I neste uke blir det travelt. Travelt med stor T. Skal på sykehuset blant annet og til legen. Nå må jeg nyte friheten.

Jeg lagde verdens beste cupcakes i følge familien. He he .. Kan man få nok av mestringsfølelse egentlig? den følelsen ..

En fin dag


Dette har vært en helt sykt bra dag. Ah, det føles så utrolig herlig. I dag har jeg gjort så mye som å ryddet hele klesskapet mitt og kastet en del, drukket x antall kopper med pepsi max og kakao, laget verdens beste gelègodis som jeg virkelig ble fornøyd med (=mestringsfølelse), kjøpt en del interiørting til rommet mitt og tatt massevis av bilder til dere. Også hadde jeg verdens beste lunsj i dag. Åh, nam. Cæsarsalat med masse, masse kylling. Har jeg nevnt at jeg har til og med solt meg i mars også? for noen timer siden sovnet jeg faktisk midt i sola, og merket at jeg var godt brent etterpå. Jeg må sole meg mer, siden jeg har så ekstremt lavt med D-vitaminer. Det føles utrolig godt å blogge igjen, dere. Og det blir det mer av også, bare stay tuned.

Torsdag


Hei og god morgen dere. I dag våknet jeg av vårsol og blå himmel, og sitter nå med en varm kopp kakao og en salatbolle. Har herved funnet ut at det er nokså lurt å lage små porsjoner og måltider i matbokser dagen før det skal spises, så slipper jeg så bruke så ekstremt mye tenking og tid til å lage mat. Jeg elsker jo å lage mat, men noen ganger tror jeg at jeg rett og slett er litt for lat, haha. Cæsarsalat med kylling, spekeskinke, isbergsalat og agurk m.m. er bare så fantastisk. Det er himmelsk, rett og slett. Siden jeg er helt alene hjemme en stund, skal jeg bare slappe av og kose meg. Senere blir det bakingbakingbaking.

Noen som har lyst til å se bildedryss eller? nytt kamera er egentlig veldig fint.

Det er vårHei dere. Nå er det endelig vår, og lysere tider kommer oss i møte. Jeg kjenner gleden strømme gjennom kroppen, det føles nesten uvirkelig. Det skal så lite til, noen ganger. Bare å se lyset. Høre fuglene kvittre. Komme inn til et varmt teppe og tenne stearinlys. Kjenne kulden trenge på, samtidig som at man kan pakke hele seg inn i masse varme ullgensre og tykke klær. Jeg elsker denne årstiden, jeg. Enda bedre er det med tanke på at det nærmer seg sommer med stormskritt. Ah, nå kjenner jeg virkelig at det går litt framover. Riktig vei. Kroppen har det fremdeles ikke det de fleste kan kalle "bra", men jeg prøver å komme meg opp på beina igjen. Det er tungt, men det går. Det skal gå. Det er ikke snakk om noe annet. Psykologen min er den personen som virkelig hører på og er der, jeg kan si hva jeg vil og snakke om hva som helst som jeg måtte ha på hjerte. Den følelsen er veldig god, det skal jeg love dere. Med tanke på at kroppen har alt for lite D-vitaminer, må jeg komme meg ut mest mulig når det er sol. Ellers går det i D-vitaminer på resept, noe som er utrolig kjipt. Hele tiden glemmer jeg tablettene, noe som resulterer at jeg blir trøtt, slapp og veldig utmattet = ingen energi til blogging. Men hei, nå er jeg her igjen. Jeg faller, jeg reiser meg igjen og jeg prøver videre. Så lett, men så vanskelig. Jeg har i alle fall hatt en bedre dag enn på veldig lenge, noe som gjør humøret helt på topp.

 

Hvordan har dere det?

Kos

Nå kjenner jeg det er veldig godt å slappe av. Sitter å venter på at kakaoen skal bli ferdig laget, også skal jeg plante bena mine i sofaen der jeg skal se min nye favorittserie; Glee. Noen ganger hjelper det meg veldig å se serier eller filmer som gir veldig mye glede, og om dere ikke har sett den serien før, anbefaler jeg dere å se den på det sterkeste. Er så godt å pakke seg godt inn i store ullgensre, tykke ullsokker som ikke trenger kulden inn. Da kan jeg virkelig si at livet er godt. Da kan jeg legge det vonde litt bort og til siden.

Helg

Dagen i dag har rett og slett vært helt fantastisk. Har blant annet fått gjort en del ærend på senteret som jeg bare måtte, og godt var det å få det unnagjort. Kjøpte blant annet noen småting til jeg skal reise snart, og en del nye klær som fikk sin faste plass i klesskapet. Utrolig hva man kan klare å få til, bare man rydder litt. Haha. Det er så fint vær ute, så om formen blir litt bedre, tenker jeg å gå en liten tur når kvelden nærmer seg. I dag blir en avslappende dag sammen med familien, noe som er lenge siden. Det skal bli koselig.

Det føles nesten uvirkelig med slike dager. Kjente meg veldig svimmel i klesbutikkene i dag, men ble heldigvis litt bedre utover. Det ble jammen noen timer der som gjorde at jeg kom hjem igjen med noen x antall poser mer. Det var nødvendigheter denne gangen, noe som ikke gir meg så veldig dårlig samvittighet. Kjenner det skal bli godt å lage litt mat senere, redigere litt bilder til dere som kommer i morgen og benke foran tv'en for resten av kvelden. Ah, jeg elsker virkelig at det er helg og lørdag, jeg.

Fin lørdag

Hei og god morgen dere.

I skrivende sekund sitter jeg med en varm kopp kakao og pepperkaker. I går var jeg i byen for å kjøpe en del ting til jeg reiser på  mandag, det var godt å endelig få det unnagjort. I dag gjenstår det bare å få tak i ny lommebok, jeg har jo så klart fått til å miste den, så da må jeg på utkikk i dag etter en ny, woop woop. Dagen i dag er full av planer, men kanskje det blir litt mer blogging senere om jeg får tid. Været er bare så fantastisk, det gjør meg så glad. Det føles godt å ha så mye å se fram til, og denne måneden er det mye som skjer.

Håper dere alle får en fin lørdag.

Nyttårsforsetter
Her er året mitt i bilder, 2012

 

Nyttårsforsetter for året 2013

- Jeg skal bli friskere

- Jeg skal bli sterkere fysisk og psykisk

- Jeg skal gi ut boka

- Jeg skal bli flinkere til å blogge

- Jeg skal bli flinkere til å fotografere

- Jeg skal drikke mer vann og mindre pepsi max

- Jeg skal bake mer og finne glede av det

- Jeg skal glede andre mer

- Jeg skal bli mer kreativ

- Jeg skal gjøre mer av det som gleder meg

- Jeg skal bli flinkere til å spare

- Jeg skal være mer fornuftig

- Jeg skal øke kaloriinntaket

- Jeg skal eksponere og bli mindre angstfull

- Jeg skal bli flinkere til selvhjelp

- Jeg skal leve mer

 

Hva er dine nyttårsforsetter?

SolskinnI dag har jeg ikke gjort noe spesielt, bestemte meg rett og slett for å ta en dag der jeg bare slappet helt av og samlet kreftene. Måtte innom butikken for å kjøpe litt yoghurtnøtter i samme slengen når jeg måtte innom legekontoret for å hente noen viktige papirer, og så fint som det var ute, så ble det trening i samme sleng. Sola skinner og det er solskinn som gleder mitt hjerte. Det blir nok flere turer ut senere i kveld, det føles så bra å endelig kunne slippe noen av bekymringene som tidligere var. Ja .. i dag kan jeg si jeg lever.

Glede

God morgen dere.

Gårsdagen var fin. Jeg koste meg og hadde det bra sammen med min kjære familie, og det bare mye smil, latter og mange klemmer. Ah, jeg elsker virkelig jula. Gavene var mer enn forventet, jeg er veldig glad for det jeg pakket opp. Nå gleder jeg meg til spa, tur til trondheim og selvpleie i tiden som kommer. Jeg var ganske så utmattet og sliten da jeg kom hjem, så det var helt fantastisk å legge hodet nedpå puten i går. Det var så godt å sove så lenge i dag også, før det var julebrunch sammen med de beste av de beste.

Jeg orker ikke ta bilde av alt jeg fikk, men det var blant annet gavekort, treningstøy, pedikyrsett, spabehandling, interiørting til rommet, klær, veske, favorittparfymen, bakeutstyr og bøker.

Fikk dere mye fint til jul? Hvordan var dagen i går?

JulaftenDet er så herlig med julaften. Endelig er dagen her. Dagen som vi alle har ventet på. Jeg kom hjem fra sykehuset på lørdag, så det var en stor lettelse i seg selv. Selv om jeg ikke føler meg frisk, så er det en lettelse å sove i sin egen seng. Jeg har våknet opp til en ny snøkule som mamma har kjøpt til meg, en julesokk med halspastiller, tyggis og annet godt. Mm. Også det beste av alt da, tre nøtter til askepott. Jeg gleder meg som en liten unge til senere i kveld når pakkene skal åpnes. Jeg kommer til å fortelle dere i morgen.

Senere skal jeg hjelpe mamma med å ordne litt til senere i dag, pinnekjøttet skal stå på for å trekke en stund, bordene skal pyntes også skal døra stå åpen for alle gjestene som kommer. Ja, jeg får besøk. Massevis av besøk og massevis av mennesker. Ah, så herlig det er med latter, smil og så mye glede fylt i alle rom. Jeg gleder meg til å se alle igjen, som jeg ikke har sett på veldig lenge. Lysene skal tennes i alle kroker, jeg skal prøve å senke skuldrene helt og prøve å slappe av. Det er julaften bare èn gang i året.

 

Juletapas . Brente mandler . Grøt . Pinnekjøtt . Spekemat/spekeskinke . Lys i alle koker og rom . Tre nøtter til askepott . Gaver . Glede . Smil . Klemmer .

God jul, folkens.

Dagen før dagen

Dagen før dagen. Det er så herlig å tenke på, vi nærmer oss julaften med stormskritt. Om formen holder seg bra, skal jeg ut å gjøre noen ærend sammen med pappa. Noen sentre er fremdeles åpen, og jeg må innom noen butikker før jeg endelig kan si meg ferdig. Det er iskaldt ute, så det er bare til å kle på seg godt med tykke gensre og ull. I morgen skal jeg stå tidlig opp, for å få med meg årets filmer som jeg bare må få med meg. Tre nøtter til askepott, reisen til julestjernen og alle de andre koselige julefimene som går.


Litt tidlig på dagen får jeg besøk. Vi får mange gjester på grøt, og det blir om og gjøre å finne mandelen. Den som får mandelen i grøten, får den største marsipangrisen. Haha, det er alltid like morsomt å se hvem det blir fra år til år, jeg syns tiden går så fort. Det er nesten litt skremmende, hvor ble dagene i desember av, der snøen skulle lagt seg som tykke lag på trærne og julesetmningen? Koselig blir det hvert fall, jeg gleder meg til i morgen. Senere på dagen blir det pinnekjøtt, julekos og åpne pakker sammen med familien.

Oppdatering

Jeg har ikke gjort så veldig mye den siste tiden eller de siste dagene, sengen har vært den jeg har tilbringt mest tid med. Desember som jeg alltid gleder meg sånn til, tårene renner. Jeg vil ikke bli liggende, jeg har så mye jeg skulle gjort ferdig før den store dagen. Baking har det ikke blitt så mye av som jeg egentlig skulle, men kanskje jeg rekker det likevel om formen blir litt bedre? Jeg er slapp, veldig slapp og sliten. Så utmattet og så dehydrert. Det er så hardt og så vondt når jeg virkelig prøver å få i meg noe, til og med vann gjør vondt.

Det er bestemt på julaften. Jeg skal feire jul med mine nære og kjære, noe jeg virkelig ser fram til. Julegavene er kjøpt, stearinlysene er tent og jeg sitter her med en varm kopp te. Det er iskaldt ute, selv om det meste av snøen er smeltet bort. Og .. der forsvant julestemningen som jeg hadde et lite snev av. Men, man må bare prøve å gjøre det beste utav det, ikke sant? Jeg prøver. Jeg prøver så hardt og så godt jeg bare kan, noen ganger kunne jeg bare ønske jeg kunne sette livet på en pause. Sykdommen. Bare få litt fri fra den.

Det hadde vært godt. Bare for en dag. Bare for noen timer.

Mamma har spurt om jeg orker å sitte sammen med alle de andre å spise julemiddagen, som alltid er pinnekjøtt. Maten kommer jeg nok ikke til å klare, men om jeg sitter der sammen med dem? Kanskje. Kanskje livet er med meg den dagen, og at sykdommen velger å ta litt fri for en stund. Det hadde vært så godt. Så fantastisk herlig. Klærne er funnet fram, gavene er ferdig pakket og pyntet, nå er det faktisk bare knapp en uke igjen til den store dagen er her. Jeg gleder meg litt, selv om jeg gruer meg også. Gi meg en god jul.

~ tre nøtter til askepott ~ reisen til julestjerna ~ stearinlys ~ gaver ~ latter ~ smil ~ sang ~ julebrus ~ pepperkaker ~ familiekos

En herlig 1.desember

Åh, det er ingenting som er bedre å våkne til, enn en varm kopp kakao og se måneskinn lyse inn på soverommet. Det har vært noen travle dager i det siste, og formen har ikke vært så veldig bra. Likevel holder jeg motet oppe, det går mot juletider. I år har jeg faktisk satt av en dato der jeg og mamsen skal ut å kjøpe julegaver, selv om jeg elsker å kjøpe litt gaver den dagen og litt gaver den dagen, tror jeg at det vil bli godt å endelig få det unnagjort. Ah, elsker virkelig alt som har med julegaveshopping å gjøre, er så koselig. Jeg kjenner jeg gleder meg veldig.

I dag blir det pynting og bare kos, jeg elsker 1.desember. Kommer en del oppskrifter til dere også, tenker jeg meg, har brukt mye tid på baking den siste måneden, noe som har holdt humøret mitt på topp. Jeg elsker å glede andre med noe så lite som god bakst eller god mat. Snøen har lagt seg i tykke lag på trærne og det kribler i magen. Kanskje jeg til og med tar bilder til dere i dag også, vent å se. Gradstokken viser -2, og kjenner det skal bli godt å ta på lag på lag med tykke ullgensre og varme vinterjakker. Jeg elsker vinteren, og endelig er den her.

Et smil

Jeg har hatt noen fine dager i det siste, noe som gjør veldig godt for kropp og sjel. Selv om formen ikke har vært den beste fysisk, har det likevel vært godt å smile og le og faktisk mene det. La faktisk latteren og smilet, all gleden og lykken komme rett fra hjertet. Jeg har vært mye sammen med herlige mennesker, jeg har bakt, gått turer og dratt med meg kameraet med det samme. Det føles veldig godt å ha mye å glede seg til, mange bursdager som jeg skal bake litt til og en del ting som nærmer seg med stormskritt. Nå gleder jeg meg veldig til å reise litt.

Forresten, om dere har noen bildetips til meg eller redigeringstips, kom med det. Jeg skal forresten kjøpe meg nytt kamera og ny linse om ikke så alt for lenge. Haha, dere aner ikke hva som skjedde med mitt forrige, men godt gjorde det å vite at jeg ikke ble helt uten kamera. Så flere bilder blir det, vakre mennesker. Blir så glad av å se at det finnes så mange hjertegode mennesker der ute, med alle de ordene dere skriver til meg blir jeg nesten litt rørt. Det gjør ofte en dårlig dag litt bedre, og jeg skulle så gjerne gi dere alle en stor klem.

That feeling

Dagen i dag har bare bestått av baking av en sunn bærkake og cupcakes, noe som definitivt reddet humøret mitt uten noen tvil. Jeg skal bare slappe av resten, kose meg sammen med herlige mennesker og ha det hyggelig med familien min. Må snart gjøre meg klar, før jeg skal i besøk. Det er så godt å se sollys og alle de vakre fargene på bladene som faller ned fra trærne. Nå gleder jeg meg til november og desember, og føler meg egentlig ganske så klar til det. Jeg håper de blir like gode som håpet, denne måneden har ikke vært noe bra.

Jeg føler meg veldig slapp, utmattet og sliten, så at jeg klarer å gjennomføre enkelte dager som er ekstra tunge, er utrolig. Heldigvis har jeg så mange vakre sjeler rundt meg som klemmer meg nærmest flat og gir meg massevis av kjærlighet. Ja, jeg tror jeg må være verdens heldigste. Det gjør meg så glad når jeg kommer meg ut i verden. Jeg føler meg levende når jeg får le sammen med de vakreste jeg vet om. Når jeg får smile og være sammen med dem og oppleve de gode minnene. Det er da jeg virkelig har det bra.

VærgladSnart skal jeg ta på meg den gode, varme vinterjakka før jeg går ut. Jeg skal til legen, og det er ikke så veldig langt unna. Derfor går jeg, det er jo så fint høstvær ute nå. Senere skal jeg kanskje ta en liten bytur, hvis ikke det blir i morgen. Jeg må kjøpe en del ting, skjønner dere. I kveld skal jeg bare slappe av, kroppen trenger hvile, noe jeg virkelig kjenner på. Det skal bli godt når disse ukene er over, men takk gud for smertestillende og kvalmestillende. Fra nå av er herved de mine to nye bestevenner. Jeg nyter forresten været. Det gjør meg glad.

Livet der ute

Det er så godt å komme seg ut, le, smile, snakke om alt og ingenting. Så godt å få så uendelig mange klemmer, så godt å se andre smile og le, være glad. Jeg får ikke tid til å tenke på vonde ting. Det er ikke tid til å tenke på sykdommen når jeg har det så gøy og så bra sammen med de beste. Sliten kropp kjennes, men det føles mest godt enn det gjør vondt. Da har jeg en god samvittighet også, for da er det en helt naturlig måte å kjenne at kroppen er litt tom for krefter når jeg har gjort så mye som jeg har gjort. En travel sjel, er noe jeg trives veldig godt med.

Alt i livet mitt er ikke bare sykdom, men det er store deler av det. Det er så godt å kjenne på følelsen av å leve. Følelsen av å kjenne på livet der ute.

Så langt har helgen vært utrolig bra. Jeg har stått på kjøkkenet og bakt litt, laget gode middager til mine kjære, ryddet litt, pyntet litt rundt omkring med selvplukkede blomster, og jeg har fått unnagjort noen ærend. Neste helg blir det en liten tur til byen, så det er noe jeg ser fram til. Er noe jeg må kjøpe inn før kulden begynner skjønner dere, så frysepinne som jeg er, må jeg virkelig kjøpe meg nye ullgensre og klær som holder den kalde kroppen min varm. Kanskje jeg kommer hjem med nytt kamera også? Jeg gleder meg mye til ukene framover.

Det føles bra.

Glede

Jeg elsker å starte morgenen med en varm kopp kakao og bare bli liggende under den varme dundyna.

Som søndager flest, så skal jeg slappe av og samle opp krefter til en ny uke. Jeg vet aldri om jeg gruer meg eller gleder meg mest, men er det noe jeg gleder meg og ser fram til mest nå, så må det være juletider. Jeg elsker virkelig alt som har med jul å gjøre, og kanskje spesielt gaveinnkjøp og baking. Dette med at jeg gleder meg mye til all bakingen, er vel kanskje ikke en så stor overraskelse, haha. Men åh, når julesangene kommer for fullt, når pepperkakedeigen står å blir helt ferdig til baking og bare det å se at det laver ned med snøfnugg. GLEDE.

Har du noe du gleder deg til?

En solfylt morgen

Hei dere og god morgen.

Sitter her nå med en varm kopp choco mocca, og kjenner den herlige kaffelukten spre seg ut i rommet. Temperaturen viser 2 grader og jeg kjenner jeg bare får frysninger av å tenke på det. Gårsdagen var veldig fin, noe som jeg tror dagen i dag også blir. Nå er det egentlig bare å pakke fram lue, handsker, varme ullgensre, dunjakker og skjall. Egentlig gleder jeg meg litt også, det er så herlig å bare pakke seg godt inn og nyte det herlige høstværet som er ute. Det var nydelig vær i går også, og vet dere? Det var stjerneklar himmel der jeg kunne se tusenvis av stjerneskudd. Jeg smilte.

Dagen i går var ikke akkurat så veldig kreativ, men noe fikk jeg hvert fall gjort. Det verste av alt, er vel at helgene suser forbi og går så alt for fort. Det er jo selvfølgelig de lange, treige ukedagene som snegler seg forbi. Når jeg først er feberfri, er det noe jeg må nyte. Ut skal jeg hvert fall, jeg må nyte livet når jeg først har sjansen, vet dere. Det er kanskje det viktigste, for man vet aldri hva man har, før man i det hele tatt mister det. Kameraet blir med, og det skal bli herlig å få litt frisk luft og puste det inn til lungene. Følelsen av å puste inn frisk luft, får meg til å kjenne at jeg enda er levende.

Me-time

Kroppen er sliten og feberen er på sin plass. Likevel skal jeg nyte dagen så godt som jeg kan, jeg har nemlig mye jeg skal få unnagjort i dag. Straks går bussen inn til byen, der skal jeg kjøpe meg ny høst/vinterjakke og en del andre småting. Skal selvfølgelig innom favorittbutikkene mine når jeg først er der, er jo ikke så ofte jeg orker byen lenger. Tror det er over en måned siden sist gang eller noe, men det skal bli godt å dra med seg noen nye poser hjem igjen. Skal love dere at jeg viser litt innkjøp når jeg har kommet hjem igjen, i hvert fall jeg elsker slike new-in innlegg.

Når jeg har kommet hjem igjen, skal jeg bake cupcakes. Har sett litt gjennom oppskriftsbøkene mine og har leitet litt, men tror jeg faller for en cupcakesoppskrift i dag. Noen som kanskje vil ha oppskrift? Disse er forresten kjernesunne, så jeg må innom helsekostbutikken før jeg vender nesa tilbake igjen. Tror det skal bli en veldig fin dag, det er faktisk utrolig befriende og godt å bare se rundt seg, se på livet og på alt som skjer. Bare det, får meg til å kjenne meg levende. Kjenner det skal bli godt å få noe nytt i klesskapet og andre ting som jeg kommer til å fortelle dere om litt senere.

I skrivende sekund sitter jeg for meg selv her med en varm kopp kakao og har litt me-time. Uansett hvor vondt kroppen har det, kan jeg i hvert fall være litt mer god med den enn jeg er til vanlig. Positivt er jo at jeg har klart det over en periode, bare det med litt spa og selvpleie hjelper veldig mye på humøret. Noen andre som har merket det? Bare det å sette av litt tid til seg selv, morgen og kveld før man legger seg. Det er noe jeg anbefaler på det sterkeste til alle dere der ute, det er jo bare så godt å senke skuldrene og faktisk slappe helt av.

Lys i mørket

Så langt har dagen vært veldig bra. Formen er heldigvis mye bedre enn i går, noe som føles veldig befriende og godt. Det er så godt å tenke på at slike øyeblikk dukker opp også. Lys i mørket. Bare det å gå ut, være sammen med de jeg virkelig er glad i og som jeg bryr meg om, bare det å le, smile, kjenne på lykken fylle hele kroppen. Den følelsen er nesten ubeskrivelig. Den følelsen er så uvirkelig å kjenne på. Så fantastisk godt. Det føles nesten som å få en liten pause fra det vonde. Fra sykdom. Det er nesten som om de små drømmer om å kjenne på livet går i oppfyllelse.

Denne dagen skal jeg nyte.

Qualitytime

Jeg er ikke så bra fortiden.

Den dårlige formen varierer egentlig veldig, plutselig så er jeg litt bedre også om kvelden kommer alt som fryktet tilbake. Da er det godt med kamillete i koppen og litt selvpleie. Noen ganger er det utrolig hvor lite som skal til før man skal føle seg litt bedre. En varm dusj, et varmt bad med aroma og med stearinlys rundt i hele rommet med god lukt som bare sprer seg rundt på hele badet. Ah - det er så fantastisk. Da kjenner jeg virkelig at jeg slapper av. Da har jeg det plutselig litt bedre. Da er det plutselig noe positivt i det negative. Jeg har gjort dette hver kveld.

I en periode har jeg vært mye flinkere til å stelle huden min og fjerne urenheter. Er så lei kviser og uren hud, men utrolig nok, jeg merker kjempe stor forskjell etter at jeg hørte på spadamen som jeg var hos. Har jo vært på spa to ganger den siste tiden, og det er absolutt å anbefale også. Jeg prøver å fortelle meg selv at jeg fortjener litt selvpleie hver dag, noe alle sammen absolutt burde gjøre også. Har tenkt så mye "har ikke tid" eller "orker ikke, har ikke krefter til det". Men, det overrasker meg litt at det har den gode effekten som det faktisk har.

Jeg sover bedre til og med.

Nyoppredd seng, verdens beste te og med følelsen av at kroppen er nesten som ny (haha), så skal det være godt å legge seg. Er så fantastisk fint vær også. Selv så sent. Ah - august er ikke så verst likevel, kjenner det skal bli veldig godt å sove nå. Bare prøve å legge bort alle mulige tanker og bekymringer, og faktisk bare hvile kroppen. Den skriker etter det fortiden. Den skriker og roper etter å hvile. Sove. Men jeg kan ikke gjøre det hele tiden heller, det er ikke det jeg vil. Jeg vil gjøre noe med livet mitt. Jeg vil ikke bare eksistere i en syk kropp - jeg vil faktisk leve livet mitt.

Er dere flinke til å ta vare på huden deres og resten av kroppen?

Vil dere ha "oppskrift" på hvordan jeg gjør det?

Prosjekt

Anbefaler alle dere der ute til å prøve det samme. Skriv opp favorittsitatene dine på en lapp, skriv opp kommentarer dere har fått som er gode og positive, skriv opp hva du selv synes om deg selv som er positivt and keep going. Jeg har tro på at man kan klare alt, bare man virkelig vil det. Jeg har vært så oppgitt over meg selv så uendelig mange ganger at jeg ikke har ord engang, men da har ikke alt i meg stemt skikkelig og jeg har ikke vært klar. Jeg har ikke hatt vilje nok. Om ikke viljen er sterk nok eller er på sin plass, er det ikke rart det skjer noen fremgang. Anbefales!

Let the sun give you sunshine

Hei dere.

Sitter nå med en varm kopp choco mocca og slapper av før dagens gjøremål må gjøres unna og bli ferdig med. Føler jeg heldigvis har litt mer energi i dag enn jeg hadde i går, så i dag blir dagen i hvert fall bedre. Skal blant annet gå en liten tur, bake litt igjen og på besøk til noen i familien. Blir veldig koselig, siden jeg alltid trives ute hos tante og resten. Føler meg skikkelig opplagt også faktisk, noe som føles veldig godt. I morgen må jeg en liten tur til legen igjen. Selv om det ikke frister så veldig og selv om det er ikke noe jeg jubler av, så kommer det vel til å gå bra. Lov å håpe.

Don't give cherries to pigs or advice to fools

Visste dere at jeg elsker moreller og kunne ha spist en hel kurv bare for meg selv? Bare synd jeg ikke er den eneste her i familien, haha. I stad tok jeg med meg moreller i en kopp mens jeg ryddet litt rundt på rommet mitt - og når jeg innså hvor utrolig godt det faktisk var med moreller igjen etter lenge siden sist, så var den store skålen nede på kjøkkenet plutselig borte. Årh. Herregud altså. Gjett om jeg skal kjøpe meg en kurv med moreller i morgen da, som ingen andre skal få spise av? Hehehe. Jeg har funnet ut at jeg er skikkelig fruktspiser. Flaks at det er så sunt, da :-)

Skogstur

Argh - nå må jeg slutte å være min største kritiker og rakke ned på meg selv, haha, like før jeg biter av meg neglene nå altså. Haha, nei uff. I dag drog jeg med meg mamma på en nok så liten tur til skogs. Vi gikk ikke så veldig langt selv om jeg var veldig keen på å gå enda lengre enn vi gikk. Men, bilder ble det. Utrolig nok, jeg tror det er første gangen jeg sier det til meg selv; jeg er fornøyd med bildene jeg tok på den lille, men koselige skogsturen i dag. Var godt å komme seg ut og få på støvlene mine igjen. Jeg elsker hunterstøvlene mine og kunne ha bodd i de til og med.

Chocolate

æøæææææji3ediewksopgfrie, tenk at disse er sunne? Disse sjokolademuffinsene lagde jeg istad og skal glede andre med disse litt senere i kveld. De er helt sukkerfri, uten melk og kan spises med ganske god samvittighet. Gjerne flere, og ikke bare èn. Hørtes ikke det bare godt ut? Jeg har ikke spist siden formen ikke er bra i dag. Men kanskje en annen gang? Kanskje jeg tør? Kanskje jeg en gang våger. Jeg har i hvert fall en veldig stor glede av å bake, haha - kjenner jeg blir så utrolig glad hver gang. Er det noen som vil ha oppskrift, forresten?

Syns det er fantastisk at noe sånt kan være sunnere.

Noe positivt i det negative

For en herlig start på dagen.

Jeg sov ikke så lenge i dag siden jeg måtte rekke legetime, men fikk slappet av litt med en varm kopp kakao før jeg måtte komme meg avgårde. Er det noe jeg virkelig hater, så er det å sitte på venterom på legekontorer. Ah, er jo så utrolig kjedelig. Tror jeg har lest alle de ukebladene som ligger der slengt, så ofte som jeg sitter der. Jeg kjenner på en blandet følelse av fortvilelse, frustrasjon og kanskje en litt god følelse. Jeg fikk snakket litt og fortalt fra hjertet hvordan jeg opplevde situasjonen akkurat nå, noe som gjorde veldig godt. Er tross alt veldig lenge siden.

Dagen i dag skal ikke bli ødelagt av enkelte småting som hadde med legetimen å gjøre, denne dagen skal bli veldig bra. Jeg skal slappe av litt med serier som jeg er begynt på før jeg tar en liten tur inn til byen. Der skal jeg møte en vennine og egentlig skal vi bare kikke i butikker og dra på cafè. Skal bli godt å komme seg ut, kjenner jeg, selv om formen ikke er så veldig bra. Jeg er nødt til å ta tilskudd nå i håp om at jeg ikke skal gå rundt å føle meg så slapp og sliten hele tiden. Det tapper meg ikke bare på humøret, men også på kroppen generelt. Gi meg styrke, sier jeg bare.

Litt senere når jeg kommer hjem fra byen skal jeg bake litt.

Morgenstund har gull i munn


For en herlig morgen.

Sitter akkurat nå i skrivende sekund med sjokolademint i glasset og må si den er fantastisk god. Det er faktisk en enda sunnere type kakao, selv om små mengder med vanlig kakao er bra til vanlig. Jeg kjørte en sunnere variant, og må si at smaken er like god som vanlig. I hvert fall ikke så veldig langt i fra. Er så glad for at jeg kjøpte så mange slike poser, selv om jeg merker at det er pulver man putter rett i koppen med varmt vann, så var den veldig god likevel. Dagen i dag går rett og slett med til en liten bytur for å gjøre noe småting, så skal jeg egentlig bare slappe av. Ta en chill pill. Må lade opp når jeg skal til legen i morgen.

Bytur

Hei dere.

I dag har jeg vært litt i byen for å kjøpt noen småting. Var faktisk veldig koselig å bare se på bylivet også, bare nyte ferien og ha litt tid alene. Var innom kremmerhuset og kjøpte noen cafeglass, noe som jeg faktisk har tenkt lenge på å kjøpe. Er så greit å ha, haha. Gikk litt rundt å kikket i butikker og bare slappet av, egentlig. Skulle ikke møte noen denne gangen og hadde egentlig bare masse tid for meg selv og alene, ingenting som lå å stresset meg eller ingenting jeg skulle rekke heller, så det var en veldig god følelse. Kjøpte også en del treningsutstyr som ble med hjem.

Egentlig så tok jeg bare turen inn til byen for å kjøpe litt flere næringsdrikker og litt slike ting, syns det var litt godt å komme seg ut litt og oppleve litt andre ting enn å bare ligge under dyna og sløse bort resten av dagen. Snart skal jeg slappe av foran tv'n med noen filmer og tvserier, så skal jeg lage meg en varm kopp med varm sjokolade. Blir akkurat som å være på cafe dette nesten, haha, siden jeg har kjøpt meg cafeglass som man kan ha både kald og varm drikke i. I kveld blir det te og cafeselskap sammen med familien, nære og kjære. Jeg gleder meg veldig til det. Koselig.

Den frie følelsen


Jeg syns det er vanskelig å reise langt bort når det er så mye som hindrer meg og gjør det ekstra vanskelig, men vet dere, å reise til Trondheim har gått overraskende bra. Flyturen var noe av det vakreste, den friheten jeg kjente på så og si hele tiden? Det er lenge siden jeg har kjent på akkurat den herlige følelsen. Følelsen av å være fri. Følelsen av å sveve i frihet og bare være helt i himmelen. Jeg har familie der nede, så dit kommer jeg nok definitivt til å reise flere ganger når ting går som de skal. Er så godt å komme seg litt vekk også noen ganger. Kanskje spesielt nå.

På flyet sitter jeg bare å tenker. Jeg ser rundt meg og klarer ikke annet enn å smile. Jeg har følt meg levende. Den følelsen jeg så sårt har savnet.

Bytur

Åh, er bare så fantastisk vær ute. Et smil dukket opp når jeg så hvor fint det var ute i dag, sommeren er ikke så verst likevel. Snart må jeg gjøre meg klar og ordne meg før jeg drar avgårde. Skal på cafe sammen med en vennine og gjøre en del ærend. Har noen småting som jeg må kjøpe når jeg først er i byen, så håper jeg rekker alt og at jeg ikke glemmer det, haha. Senere skal jeg møte verdens beste tante og gjøre i stand til middagsbesøk, har på følelsen av at det kommer til å bli en veldig bra dag og ikke minst innholdsrik. Innkjøp kommer nok i morgen tror jeg.

Håper dere får en like fin dag!

Et lite livstegn

Jeg kjenner tårene presse på, kroppen er sliten og vil egentlig bare hvile hele tiden. Jeg prøver å holde smilet oppe, men likevel er det en utfordring. Det var godt å få pratet med en vennine i dag, har egentlig hatt det greit selv om formen har vært på bånd. I morgen blir det en liten tur på cafe sammen med mamma og en runde med shopping, håper jeg bare sovner fort i kveld slik at jeg i hvert fall er litt opplagt til morgendagen. Jeg trenger morgendagen.

På en måte kjenner jeg en spesiell god følelse når det gjelder motivasjon. Jeg ser ikke bra ut nå. Ikke i det hele tatt. Noen ganger må jeg ta meg skikkelig i sammen for å klare å holde kroppen oppreist. For å ikke kollapse eller besvime. Jeg har besvimt en del ganger i det siste og kroppen har bare ikke klart så veldig mye, men det er da man plutselig lærer. Jeg vil jo egentlig ikke dette. Gå rundt å kjenne på den følelsen som jeg sitter igjen med nå. Utslitt.

Selv om det ikke alltid er så lett og selv om det påvirker humøret at kroppen ikke har det så veldig bra, så prøver jeg likevel å gjøre den best mulig. Jeg prøver å fylle dagene mine nå med noe glede, noe som kjennes veldig bra. Det er så utrolig godt å se selv med egne øyne at det faktisk ikke skal så veldig mye til, før et smil og latter plutselig kommer fram. Jeg må kjempe og sloss for å vinne, den gir ikke bare slipp av seg selv, den vil like mye vinne som jeg.

Hva skjer de neste dagene? Jeg skal ta bilder til dere som jeg skal legge ut, jeg skal shoppe, dra på café og prøve å kose meg så mye jeg bare kan, så skal jeg oppdatere dere etter hvert. Skriver ikke fra min pc nå men det kommer bilder etter hvert. Ah, jeg må bare nok en gang takke dere fantastiske, herlige lesere som kommer med så mange gode ord hver gang. Dere er virkelig gledespredere alle sammen, og jeg leser hver og en kommentar.

Jeg vet denne kampen er verdt å kjempe imot, for om jeg taper, mister jeg alt som faktisk betyr noe. Det vil jeg ikke skal skje.

Vi lever bare en gang, da handler det bare om å gjøre det beste utav det.

En vakker sommerdag i juni


Så langt i ferien bortreist har det vært .. ok ..

Cafe


Hei mine fine

I dag har dagen gått med til en nok så koselig bytur. Var sammen med en vennine og må virkelig si at det var godt å se henne igjen, begynner å bli en stund siden sist. Vi gikk på cafe som vi endelig fant til slutt etter veldig lang tid med leting, haha - alle vi var innom først fristet oss ikke i det hele tatt, men heldigvis fant vi en liten koselig cafe der de hadde absolutt alt. Jeg drakk faktisk en sunn sjokoladedrikk, noe som virkelig falt i smak. Fantastisk gode salater hadde de også, det var faktisk det eneste som fristet, haha. Var veldig godt å hvile bena også etter mange timers shopping.

Syns du det er koselig å være på cafe?

A little break

Akkurat nå kjenner jeg det skal bli godt med en liten ferie. En liten ferie for hodet der tankene kan legges litt til side, der jeg kjenner at jeg kan puste litt ut og senke skuldrene. Jeg tar meg en liten pause fra skrivinga igjen, men jeg kommer veldig fort tilbake. Jeg skal fortelle dere hvor jeg har vært og hvor jeg skal, men innlegg kommer etter hvert. Håper dere alle får en super og fantastisk fin ferie, gled dere til masse bilder som jeg har proppet kameraet mitt med, tror dette blir veldig bra. Alt er pakket og klart, jeg kjenner jeg har litt reisefeber. Jeg skal ut å oppleve verden.

En herlig sommerdag i juni


I dag er det skikkelig sommer. Så langt har jeg spist jordbær og min daglige dose nutridrink multifibre, næringsdrikke med jordbærsmak slår virkelig ikke feil på en herlig sommerdag som dette. Jeg har gått en liten tur til nærmeste sunnkost butikk og kjøpt en del produkter derfra, og jeg ble noen hundre kroner fattigere med noen enda flere poser rikere - haha. I kveld skal det nemlig bakes. I morgen skal jeg møte en venninne i byen, så tror og håper det blir bra og at formen holder seg. Er så lei av å være så slapp og sliten nå som det virkelig er tegn på sommer.

Er ikke hver dag man får kose seg med jordbær på solfylte dager som i dag.

Regnfulle dager

En regnfull sommerdag.

Noen ganger tenker jeg bare over hvor møkkalei jeg er regn og alt som heter høstvær nå som det er sommer, men vet dere? Jeg syns det er utrolig koselig å sitte inne under et varmt pledd med en varm kopp jordbærte. Det er faktisk det beste jeg vet som drikke fortiden, spesielt når det er regnfulle dager som dette. Sånn som i dag. Å pynte med servietter, tenne lys og gjøre det bare skikkelig koselig med ost og kjeks. Haha, herregud - jeg har fått helt dilla på det nå, noe som dere sikkert har merket ganske tydelig. Hehehe, jaja, er jo veldig koselig da.

Jeg prøver å ta vare på dagens høydepunkter og de små øyeblikkene jeg møter på som faktisk får meg til å le og smile. Det er ekstra godt å være der, der og da. Det føles fantastisk, selv om det bare er noen små minutter eller enda lenger enn det. Det da jeg får kjenne på livet, hvordan det egentlig er. Det som jeg så sårt savner. Det som jeg kjemper om å komme tilbake til. Et liv uten sykdom. Et liv der jeg selv kan bestemme og styre enda litt mer enn jeg kan gjøre nå. Et liv uten sykdommens store og sterke motstand. Et liv som er bedre. Et liv fylt med mye glede.

Det er livet jeg drømmer om.

Velkommen!Jeg er en jente på 17 år som blogger om hverdagen med anoreksi. Jeg kommer til å skrive om veien tilbake igjen til å bli frisk, og om de utfordringene og den motstanden jeg vil møte på. Jeg ønsker foreløpig å være anonym, og stygge kommentarer blir slettet. Om det er noe du lurer på, kan du ta kontakt på lifewitheatingdisorders@hotmail.com.

arkivet


September 2013
August 2013
Juli 2013
Juni 2013
Mai 2013
April 2013
Mars 2013
Februar 2013
Januar 2013
Desember 2012
November 2012
Oktober 2012

kategorier


Anoreksi
Blogg
Foto
Hverdag
My weekend
Oppskrifter
Spørsmål
Sykehuset
Tanker og følelser


Design:


Designet er laget av Sofie Kvelland!
hits