dobbelkamp -

Nyttårsforsetter
Her er året mitt i bilder, 2012

 

Nyttårsforsetter for året 2013

- Jeg skal bli friskere

- Jeg skal bli sterkere fysisk og psykisk

- Jeg skal gi ut boka

- Jeg skal bli flinkere til å blogge

- Jeg skal bli flinkere til å fotografere

- Jeg skal drikke mer vann og mindre pepsi max

- Jeg skal bake mer og finne glede av det

- Jeg skal glede andre mer

- Jeg skal bli mer kreativ

- Jeg skal gjøre mer av det som gleder meg

- Jeg skal bli flinkere til å spare

- Jeg skal være mer fornuftig

- Jeg skal øke kaloriinntaket

- Jeg skal eksponere og bli mindre angstfull

- Jeg skal bli flinkere til selvhjelp

- Jeg skal leve mer

 

Hva er dine nyttårsforsetter?

When trouble comes, wise men take to their work; weak men take to the woods

SolskinnI dag har jeg ikke gjort noe spesielt, bestemte meg rett og slett for å ta en dag der jeg bare slappet helt av og samlet kreftene. Måtte innom butikken for å kjøpe litt yoghurtnøtter i samme slengen når jeg måtte innom legekontoret for å hente noen viktige papirer, og så fint som det var ute, så ble det trening i samme sleng. Sola skinner og det er solskinn som gleder mitt hjerte. Det blir nok flere turer ut senere i kveld, det føles så bra å endelig kunne slippe noen av bekymringene som tidligere var. Ja .. i dag kan jeg si jeg lever.

Glede

God morgen dere.

Gårsdagen var fin. Jeg koste meg og hadde det bra sammen med min kjære familie, og det bare mye smil, latter og mange klemmer. Ah, jeg elsker virkelig jula. Gavene var mer enn forventet, jeg er veldig glad for det jeg pakket opp. Nå gleder jeg meg til spa, tur til trondheim og selvpleie i tiden som kommer. Jeg var ganske så utmattet og sliten da jeg kom hjem, så det var helt fantastisk å legge hodet nedpå puten i går. Det var så godt å sove så lenge i dag også, før det var julebrunch sammen med de beste av de beste.

Jeg orker ikke ta bilde av alt jeg fikk, men det var blant annet gavekort, treningstøy, pedikyrsett, spabehandling, interiørting til rommet, klær, veske, favorittparfymen, bakeutstyr og bøker.

Fikk dere mye fint til jul? Hvordan var dagen i går?

JulaftenDet er så herlig med julaften. Endelig er dagen her. Dagen som vi alle har ventet på. Jeg kom hjem fra sykehuset på lørdag, så det var en stor lettelse i seg selv. Selv om jeg ikke føler meg frisk, så er det en lettelse å sove i sin egen seng. Jeg har våknet opp til en ny snøkule som mamma har kjøpt til meg, en julesokk med halspastiller, tyggis og annet godt. Mm. Også det beste av alt da, tre nøtter til askepott. Jeg gleder meg som en liten unge til senere i kveld når pakkene skal åpnes. Jeg kommer til å fortelle dere i morgen.

Senere skal jeg hjelpe mamma med å ordne litt til senere i dag, pinnekjøttet skal stå på for å trekke en stund, bordene skal pyntes også skal døra stå åpen for alle gjestene som kommer. Ja, jeg får besøk. Massevis av besøk og massevis av mennesker. Ah, så herlig det er med latter, smil og så mye glede fylt i alle rom. Jeg gleder meg til å se alle igjen, som jeg ikke har sett på veldig lenge. Lysene skal tennes i alle kroker, jeg skal prøve å senke skuldrene helt og prøve å slappe av. Det er julaften bare èn gang i året.

 

Juletapas . Brente mandler . Grøt . Pinnekjøtt . Spekemat/spekeskinke . Lys i alle koker og rom . Tre nøtter til askepott . Gaver . Glede . Smil . Klemmer .

God jul, folkens.

Dagen før dagen

Dagen før dagen. Det er så herlig å tenke på, vi nærmer oss julaften med stormskritt. Om formen holder seg bra, skal jeg ut å gjøre noen ærend sammen med pappa. Noen sentre er fremdeles åpen, og jeg må innom noen butikker før jeg endelig kan si meg ferdig. Det er iskaldt ute, så det er bare til å kle på seg godt med tykke gensre og ull. I morgen skal jeg stå tidlig opp, for å få med meg årets filmer som jeg bare må få med meg. Tre nøtter til askepott, reisen til julestjernen og alle de andre koselige julefimene som går.


Litt tidlig på dagen får jeg besøk. Vi får mange gjester på grøt, og det blir om og gjøre å finne mandelen. Den som får mandelen i grøten, får den største marsipangrisen. Haha, det er alltid like morsomt å se hvem det blir fra år til år, jeg syns tiden går så fort. Det er nesten litt skremmende, hvor ble dagene i desember av, der snøen skulle lagt seg som tykke lag på trærne og julesetmningen? Koselig blir det hvert fall, jeg gleder meg til i morgen. Senere på dagen blir det pinnekjøtt, julekos og åpne pakker sammen med familien.

Update

Jeg savner å skrive her til dere, det gjør jeg virkelig. Jeg savner de fine kommentarene deres og alle de fine ordene, det finnes ikke ord for hvor takknemlig jeg er når jeg ser at det fremdeles er noen som leser hver dag. Som dere har lest i forrige innlegg, er jeg fremdeles på sykehuset. De vil observere og ta enda flere prøver, og jeg får muligens nedlagt sonde om ikke mange dager. Kanskje på mandag? I går tenkte jeg at jeg skulle komme hjem på lille julaften, altså som er på søndag, men nå er alt helt usikkert. Jeg bare ber.

Noen av dere lurer kanskje på hva som har skjedd. Vel, det er ikke så veldig interessant, for å si det sånn med andre ord. Jeg får ikke i meg mat. Det er det som gjør meg så dårlig.

Sykehuset

Jeg har vært så dårlig i det siste, så jeg ble lagt inn i går. Egentlig sov jeg overraskende fort, jeg la ikke merke til det før jeg allerede hadde lukket øynene. Jeg merket til og med ikke så veldig mye til kvalmen eller smertene, så da må jeg ha sovet ganske så godt. I dag blir det prøvetaking og andre prøver enn blodprøvene som må tas, men jeg skal hjem på julaften. Det er mulig jeg har et virus i kroppen, men det har de enda ikke funnet ut. Symptomene er klare, hvert fall, det er det ingen tvil om. Jeg håper jeg slipper unna det meste.

De tre siste dagene har jeg ringt legevakten og vært hos legen, jeg har virkelig ikke følt meg bra. Sykepleieren som jeg først møtte her, sa jeg var ganske så dehydrert. Igjen. Det er ikke første gang, så da var det bare igang med veneflon og intravenøs væske. Hurra. Jeg og sprøyteskrekk. Det er ikke noe spesielt som frister meg av mat, så om de legger ned en sonde foreløpig, vet jeg ikke enda. Egentlig gleder jeg meg litt til jeg skal hjem, men om jeg ikke blir bedre, må jeg nok legges inn igjen 1.juledag. O'h holy day.

Mamma har laget julesokk til meg, jeg aner ikke hva som er oppi den. Håper jeg får sove resten og at jeg er opplagt til alle de koselige julefilmene som jeg alltid gleder meg til på julaften. Denne jula må bare bli bra, jeg orker ikke tanken på noe som helst annet. Ernæringstilstanden er ikke noe jeg kan skryte av, heller ikke de her på sykehuset. Jeg har hatt så vondt fysisk de tre siste ukene, så jeg er vel i trygge hender akkurat nå - det beste stedet jeg kan være, om det skjer noe. Jeg bør vel være litt glad for det, tror jeg.

Hvordan har dere det nå før jul? Julestemning?

Oppdatering

Jeg har ikke gjort så veldig mye den siste tiden eller de siste dagene, sengen har vært den jeg har tilbringt mest tid med. Desember som jeg alltid gleder meg sånn til, tårene renner. Jeg vil ikke bli liggende, jeg har så mye jeg skulle gjort ferdig før den store dagen. Baking har det ikke blitt så mye av som jeg egentlig skulle, men kanskje jeg rekker det likevel om formen blir litt bedre? Jeg er slapp, veldig slapp og sliten. Så utmattet og så dehydrert. Det er så hardt og så vondt når jeg virkelig prøver å få i meg noe, til og med vann gjør vondt.

Det er bestemt på julaften. Jeg skal feire jul med mine nære og kjære, noe jeg virkelig ser fram til. Julegavene er kjøpt, stearinlysene er tent og jeg sitter her med en varm kopp te. Det er iskaldt ute, selv om det meste av snøen er smeltet bort. Og .. der forsvant julestemningen som jeg hadde et lite snev av. Men, man må bare prøve å gjøre det beste utav det, ikke sant? Jeg prøver. Jeg prøver så hardt og så godt jeg bare kan, noen ganger kunne jeg bare ønske jeg kunne sette livet på en pause. Sykdommen. Bare få litt fri fra den.

Det hadde vært godt. Bare for en dag. Bare for noen timer.

Mamma har spurt om jeg orker å sitte sammen med alle de andre å spise julemiddagen, som alltid er pinnekjøtt. Maten kommer jeg nok ikke til å klare, men om jeg sitter der sammen med dem? Kanskje. Kanskje livet er med meg den dagen, og at sykdommen velger å ta litt fri for en stund. Det hadde vært så godt. Så fantastisk herlig. Klærne er funnet fram, gavene er ferdig pakket og pyntet, nå er det faktisk bare knapp en uke igjen til den store dagen er her. Jeg gleder meg litt, selv om jeg gruer meg også. Gi meg en god jul.

~ tre nøtter til askepott ~ reisen til julestjerna ~ stearinlys ~ gaver ~ latter ~ smil ~ sang ~ julebrus ~ pepperkaker ~ familiekos

Wake me up

Det går ikke så bra for tiden. Jeg er mye dårlig og sengeliggende, for å si det sånn. Når hver dag blir til kamp, handler alt om å overleve. Jeg ligger å dagdrømmer hele tiden om hva jeg skal gjøre når jeg har litt mer krefter igjen, jeg gleder meg sånn til å fotografere og visere dere bilder, jeg gleder meg til å bake cupcakes og dekorere dem fint med fin pynt. Jeg gleder meg til å gå ut i frisk luft og tråkke rundt omkring. Jeg orker ikke så mye, rett og slett. Ikke nå. Ikke akkurat nå i disse dager. Nå skal jeg bare slappe av, og samle opp mot.

Takk til dere som gir så mange gode ord, jeg blir så glad av det. Håper dere forstår hvorfor jeg ikke er så aktiv akkurat nå.

Klem

Lys i mørket

Jeg var veldig dårlig i natt, så jeg fikk besøk og noen medisiner som skulle hjelpe på. Heldigvis tok det ikke mange timer før jeg følte meg litt bedre, og det ble lettere å sove etterpå. Det føles ut som å gå i narkose nesten når jeg ikke har fått sove nattesøvnen som jeg sårt trenger for å hvile kroppen litt, men nå er jeg heldigvis litt opplagt. Jeg vil gå ut en tur snart, bare for å få litt frisk luft ned til lungene. Parkasen skal på, lue, votter og varme klær. Egentlig gleder jeg meg veldig til snøen kommer, den er så fin om jula.

(håper dere forstår at det ikke kommer så lange innlegg på dager som dette...)

En gang må sannheten komme fram


Jeg er langt nede for tiden. Så mye kaos. Så mye å tenke på. Så mye som skjer på en gang. Jeg vet ikke helt hvem jeg skal forholde meg til lenger eller hvem jeg skal prate med, uansett er det den dårlige samvittigheten som angriper meg med sine onde klør. Sykdommen er så sterk, så jævlig sterk. Hver eneste kalori føles så feil. Så galt. Ord blir tomme i en slik situasjon som dette, ord blir så meningsløse og så tomme. Formen er heller ikke bra, så det blir inn og ut fra legekontoret. Jeg håper så inderlig jeg slipper sykehus. Fingre og tær krysses.

Nei. Jeg har det ikke bra.

DesemberÅ holde fast når det gjelder


Det går alltid bra til slutt.

blogg.no sin julekalender

Heisann dere.

I år er jeg med på blogg.no's og 1881's julekaldender. Sjansen for å vinne blir større om du deltar hver dag og om du svarer på spørsmålene som er for hver eneste dag bak dagens luke. Jeg krysser fingre for at jeg er den heldige vinneren, sånn at jeg kan gi gleden videre til andre. Hadde jo bare vært såå gøy. Jeg har forresten aldri vunnet en slik konkurranse før, så det er jo absolutt lov til å håpe på det beste. Hva sier dere, da? Er dere med? Har dere blitt med i denne kalenderkonkurransen? Har dere vunnet noe i en konkurranse før?

Julestemning

Har dere julestemning? 

En herlig 1.desember

Åh, det er ingenting som er bedre å våkne til, enn en varm kopp kakao og se måneskinn lyse inn på soverommet. Det har vært noen travle dager i det siste, og formen har ikke vært så veldig bra. Likevel holder jeg motet oppe, det går mot juletider. I år har jeg faktisk satt av en dato der jeg og mamsen skal ut å kjøpe julegaver, selv om jeg elsker å kjøpe litt gaver den dagen og litt gaver den dagen, tror jeg at det vil bli godt å endelig få det unnagjort. Ah, elsker virkelig alt som har med julegaveshopping å gjøre, er så koselig. Jeg kjenner jeg gleder meg veldig.

I dag blir det pynting og bare kos, jeg elsker 1.desember. Kommer en del oppskrifter til dere også, tenker jeg meg, har brukt mye tid på baking den siste måneden, noe som har holdt humøret mitt på topp. Jeg elsker å glede andre med noe så lite som god bakst eller god mat. Snøen har lagt seg i tykke lag på trærne og det kribler i magen. Kanskje jeg til og med tar bilder til dere i dag også, vent å se. Gradstokken viser -2, og kjenner det skal bli godt å ta på lag på lag med tykke ullgensre og varme vinterjakker. Jeg elsker vinteren, og endelig er den her.

Velkommen!Jeg er en jente på 17 år som blogger om hverdagen med anoreksi. Jeg kommer til å skrive om veien tilbake igjen til å bli frisk, og om de utfordringene og den motstanden jeg vil møte på. Jeg ønsker foreløpig å være anonym, og stygge kommentarer blir slettet. Om det er noe du lurer på, kan du ta kontakt på lifewitheatingdisorders@hotmail.com.

arkivet


Januar 2013
Desember 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
August 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mai 2012
April 2012
Mars 2012

kategorier


Anoreksi
Blogg
Foto
Hverdag
My weekend
Oppskrifter
Spørsmål
Sykehuset
Tanker og følelser


Design:


Designet er laget av Sofie Kvelland!
hits